
Jadłospis
Jadłospis
Zastrzega się zmiany w jadłospisie
JADŁOSPIS WIOSENNY
IV TYDZIEŃ
Dzień tygodnia
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 23-05-2022 |
Pieczywo z masłem (2),
pasztet wieprzowy (wyrób własny) (2,3,4), ogórek kiszony, bawarka (1), przekąska owocowo-warzywna |
Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana (1,4),
gulasz wieprzowy (2), kasza gryczana, surówka z marchwi i brzoskwini, kompot wieloowocowy |
Jogurt owocowy (1) (wyrób własny),
bułka z masłem (1,2), |
Wtorek 24-05-2022
|
Bułka z masłem (1,2)
i serkiem topionym (1), rzodkiewka, kakao (1), przekąska owocowo-warzywna |
Zupa jarzynowa (4,8)
z ziemniakami, kurczak pieczony, ryż, sałata ze śmietaną (8), kompot owocowy |
Gofry z bitą śmietaną (1,2,3)
i owocami, herbata z cytryną |
Środa 25-05-2022
|
Pieczywo mieszane (1,2)
z masłem, szynka wieprzowa, bukiet warzyw, kawa Inka (1), przekąska owocowo-warzywna |
Zupa grochowa (4,8)
z ziemniakami, ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną(1), kompot ananasowy |
Pieczywo mieszane(1,2)
z masłem, sałatka dla niejadka (2,3,5,8), herbata owocowa |
Czwartek 26-05-2022
|
Pieczywo mieszane (1,2)
z masłem, szynka drobiowa, herbata owocowa, przekąska owocowo-warzywna |
Zupa marmurkowa (3,4),
gołąbki w sosie pomidorowym (2,3), ziemniaki, kompot wieloowocowy |
Musli na mleku,
paluch ze słonecznikiem z masłem ( 1,2,3), bawarka (1) |
Piątek 27-05-2022
|
Zupa mleczna z makaronem (1,2),
bułka z masłem(1,2), i dżemem, przekąska owocowo-warzywna |
Zupa z pora z zacierką, (2,4)
ryba w jarzynach(2,2,6), ziemniaki, kompot owocowy |
Mus jabłkowy,
Biszkopty (2,3),
|
Bukiet owoców: mandarynka, jabłko, banan, gruszka, pomarańcza, marchewka (trzy rodzaje owoców
Zastrzega się zmiany w jadłospisie
Bukiet owoców: mandarynka, jabłko, banan, gruszka, pomarańcza, marchewka (trzy rodzaje owoców z wymienionych) lub owoce sezonowe
Bukiet warzyw: sałata, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek (trzy rodzaje warzyw z wymienionych)
Alergeny w pokarmach:
1. Mleko oraz jego przetwory |
2. Gluten |
3. Jajka i produkty pochodne |
4. Seler |
5. Gorczyca i musztarda |
6. Ryby i produkty pochodne |
7. Ziarno sezamu |
8. Rośliny strączkowe |
9. Orzechy ziemne |
10. Łubin |
11. Soja |