jedzenie-box

Jadłospis

Zastrzega się zmiany w jadłospisie

 

 JADŁOSPIS   I  tydzień 

   WODA   DOSTĘPNA  KAŻDEGO  DNIA  DO PICIA  W SALACH  POMIĘDZY  POSIŁKAMI

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie – Kanapka z chleba pszenno-żytniego (mąka pszenna i żytnia)z masłem (śmietanka z mleka), pasztet wieprzowy( mięso wieprzowe, gałka muszkatołowa, bułka, cebula, sól, pieprz, jajka) ogórek świeży lub kiszony, kawa zbożowa (żyto, pszenica) na mleku.

                                                                         ALERGENY : mleko, gluten z pszenicy i żyta, jajka.

Obiad – Rosół z makaronem ( kurczak, marchew, natka pietruszki i korzeń pietruszki, cebula, por, seler, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól , woda )makaron( mąka pszenna, jajka, kurkuma)udziec kurczaka pieczony (papryka, susz warzywny, sól, pieprz )  marchewka z groszkiem i koperkiem (sól, pieprz, masło)kasza kuskus , kompot (czarna porzeczka, wiśnia, woda, cukier)

                                                             ALERGENY :  mleko , gluten pszenicy , jajka, seler i pochodne              

Podwieczorek –  Biszkopty ( mąka pszenna, ziemniaczana, jajka ) mus jabłkowy ( jabłka, woda )

                                                           ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka

                                                                                    KALORIE  : 1365 kcal                       

WTOREK

Śniadanie – Bułka kajzerka z masłem i serkiem śmietankowym ( mąka pszenna , śmietanka z mleka, mleko, śmietana, sól ) szczypior , herbata owocowa.

                                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko

Obiad –Zupa pomidorowa z ryżem zabielana (woda, kości wieprzowe ze schabu, koncentrat pomidorowy, marchew, seler, por, cebula, pietruszka, pieprz, sól, ziele angielskie, śmietanka, ryż )

              kotlet schabowy schab wieprzowy, pieprz, sól, jajka, bułka tarta- mąka pszenna, olej ) kasza gryczana, mix sałat z sosem musztardowo-miodowym ( musztarda, miód, olej,  

                   cytryna )  kompot  wieloowocowy ( woda, cukier, owoce z mrożonki wieloowocowej: porzeczka , agrest, wiśnia )

                                                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka,  gorczyca, seler i pochodne.

Podwieczorek – Kanapka z pastą z marchwi ( chleb pszenno-żytni -mąka pszenna i żytnia, masło- śmietanka z mleka, marchew , cebula, czosnek, zioła prowansalskie )

                                                         herbata  z cytryną ( herbata czarna, woda, cukier, cytryna)

                                                                    ALERGENY :  gluten pszenicy i żyta , mleko, jajka

                                                                                 KALORIE  : 1389 kcal                       

ŚRODA 

Śniadanie –Tosty z wędliną i żółtym serem (chleb tostowy pszenny- mąka pszenna, masło- śmietanka z mleka, kiełbasa szynkowa wieprzowa, ser żółty-mleko, podpuszczka, kultury bakterii)

                              z ketchupem ( pomidory, sól himalajska, ocet jabłkowy)  kawa inka ( mleko, kawa inka- jęczmień, żyto, cykoria)

                                                                   ALERGENY :  gluten pszenicy, żyta, jęczmienia, mleko

Obiad – Barszcz ukraiński ( woda, burak czerwony, mięso wieprzowe, kapusta biała, fasola, ziemniaki, cebula, marchew, pietruszka, seler, liść laurowy, pieprz ,sól, ziele angielskie, śmietana) 

                            Placki z jabłkami ( mąka pszenna, jajka, mleko, olej, jabłka tarte ) kompot truskawkowo- porzeczkowy ( woda, cukier, porzeczka, truskawki)

                                                            ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, seler i pochodne, mleko, kultury bakterii

Podwieczorek – sałatka dla niejadka ( makaron-mąka pszenna, kurkuma, szynka drobiowa, ogórek korniszon, papryka, kukurydza, majonez- jajka ,gorczyca)herbata owocowa (woda, cukier, herbata owocowa) 

                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka, gorczyca

                                                                                      KALORIE  : 1358 kcal                       

CZWARTEK

Śniadanie- kanapka z chlebem pszenno-żytnim z polędwicą drobiową i pomidorem ( mąka pszenna i żytnia, masło-śmietanka z mleka, polędwica drobiowa, pomidor) herbata z cytryną ( woda, herbata czarna , cukier, cytryna)

                                     ALERGENY :  gluten pszenicy , żyta,  mleko

Obiad  Zupa koperkowa z zacierką ( woda, marchew, mięso drobiowe, seler, por, koper, zacierka -mąka pszenna ,jajka, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka) zapiekanka pasterska (mięso mielone wieprzowe, cebula, czosnek, liść laurowy, ziemniaki, pieprz, sól, majeranek, marchew, groszek konserwowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie ) surówka z kapusty                   ( kapusta biała, marchew, cebula czerwona, papryka, sól, pieprz, czosnek, olej, cytryna )  kompot  wieloowocowy  (z mrożonek, woda, cukier, owoce )

                                      ALERGENY :  gluten pszenicy , żyta, seler i pochodne, jajka

Podwieczorek    Płatki kukurydziane na mleku ( mąka kukurydziana, mleko ) paluch ze słonecznikiem z masłem ( mąka pszenna , słonecznik, masło-śmietanka z mleka) Owoce sezonowe : truskawki lub śliwki lub gruszki, jabłka

                                      ALERGENY :  gluten pszenicy ,  mleko                          

                                                               KALORIE  : 1372 kcal                       

PIĄTEK

Śniadanie- Zupa mleczna z płatkami owsianymi ( mleko, płatki owsiane, sól ) bułka pszenna z masłem i miodem ( mąka pszenna, śmietanka z mleka, miód wielokwiatowy naturalny) 

                                               ALERGENY :  gluten pszenicy , owsa, mleko     

Obiad – Zupa ryżowa ( woda, mięso z indyka, ryż, marchew, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, cebula, por, seler ) ryba tilapia w jarzynach  z ziemniakami ( ryba tilapia, jajko, mąka krupczatka, olej, marchew, cebula, liść laurowy, pieprz, sól, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, ziemniaki)                      kompot śliwkowy ( woda, śliwki, cukier)

                                       ALERGENY :  gluten pszenicy ,seler i pochodne, jajka     

Podwieczorek    Ciasto  drożdżowe ( mąka pszenna, mleko, jajka, masło -śmietanka z mleka, drożdże , cukier )

                                                        Kakao (mleko, cukier, kakao)   owoce sezonowe : jabłko

                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy ,  mleko, jajka     

                                                                                   KALORIE  : 1302 kcal                   

             JADŁOSPIS   II tydzień

   WODA   DOSTĘPNA  KAŻDEGO  DNIA  DO PICIA  W SALACH  POMIĘDZY  POSIŁKAMI

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie – Kanapki z chleba razowego (mąka żytnia)z masłem (śmietanka z mleka), polędwica wieprzowa    ( mięso wieprzowe)kawa inka(żyto, jęczmień) na mleku, papryka

                                             

                                                         ALERGENY : mleko, gluten z żyta i jęczmienia

Obiad – Zupa grysikowa ( wywar z drobiu, marchew, korzeń pietruszki, cebula, por, seler, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz,sól,  woda) z kaszą manną, kotlety drobiowe ( filet z kurczaka, jajka, bułka tarta pszenna, sól, pieprz )  

marchewka z groszkiem i koperkiem (sól, pieprz, masło) , ryż , surówka z marchwi i ananasa,  kompot truskawkowy (woda, cukier, truskawki)

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy , jajka, seler               

Podwieczorek –  Piernik ( mąka pszenna, masło,mleko, jajka, miód, powidła śliwkowe ) mleko, jabłka

                                                                         ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, mleko

                                                                              KALORIE  : 1398 kcal    

                   

WTOREK

Śniadanie – Bułka pszenna z masłem, ( mąka pszenna , śmietanka z mleka ) jajecznica ze szczypiorkiem ,( jajka,sól)

kawa zbożowa (mleko, cukier, jęczmień, żyto, cykoria)  

                                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy , jęczmienia, żyta , mleko, jajka

Obiad –Zupa krem z białych warzyw (woda, ziemniaki, mięso wieprzowe, seler, por, cebula, pietruszka, pieprz, sól, kalafior )

Kotlety mielone (mięso mielone wieprzowe, pieprz, sól, jajka, czosnek, cebula ) kasza jęczmienna, surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, olej , pieprz, kminek ,cebula, jabłko) kompot  z czarnej porzeczki( woda, cukier, porzeczka)

                                                     ALERGENY :  gluten jęczmienia, jajka, seler .

Podwieczorek – Koktajl truskawkowy ( truskawki, maślanka) biszkopty (mąka tortowa, ziemniaczana ,jajka ,cukier)

                                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka

                                                                               KALORIE  : 1296 kcal                       

ŚRODA 

Śniadanie – Kanapki z chleba pszenno-żytniego z masłem (mąka pszenna i żytnia, śmietanka z mleka)                                        i pasztetem z selera (seler, bułka tarta, jajka, cebula ,marchew, margaryna) kakao ( mleko, soja)

                                                               ALERGENY :  gluten pszenicy, żyta, jęczmienia, mleko ,soja, jajka, seler

Obiad – Zupa grochowa z ziemniakami( woda, ziemniaki, groch, mięso wieprzowe,  cebula, marchew, pietruszka, seler, por, liść laurowy, pieprz ,sól, majeranek, czosnek) kluski leniwe z sosem jogurtowo-truskawkowym ( ser biały, mąka pszenna, jajka, jogurt naturalny, truskawki) kompot  wieloowocowy ( woda, cukier, porzeczka, wiśnia)

                                                    ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, seler i pochodne, mleko, 

                                                                                    

Podwieczorek – Zapiekanki tostowe z żółtym serem i wędliną (mąka pszenna, szynka wieprzowa, ser żółty, ketchup) herbata z cytryną (woda, cukier, herbata czarna) , gruszka

                                                             ALERGENY :  gluten pszenicy

                                                                              KALORIE  : 1367 kcal        

               

CZWARTEK

Śniadanie- kanapka z chlebem pszenno-żytnim z masłem i serkiem topionym ( mąka pszenna i żytnia, śmietanka z mleka, serek topiony ) sałata rukola , masłowa, kawa inka na mleku( żyto, jęczmień, mleko)

,

                                     ALERGENY :  gluten pszenicy , żyta, jęczmienia, mleko

Obiad  Barszcz biały z jajkiem( woda, marchew, mięso wieprzowe, seler, por ,jajka, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, czosnek, majonez, cebula, barszcz biały ) kasza kuskus, karkówka w zalewie( karkówka wieprzowa, majonez, papryka, sól, pieprz, mąka ziemniaczana, jajka, olej) surówka z kapusty duszonej (kapusta biała, marchew, cebula, margaryna , koper )  

                       kompot  z porzeczki  (porzeczka, woda, cukier )

                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , soja, gorczyca, seler, jajka, sezam, mleko

Podwieczorek    Kasza manna na mleku ( kasza manna, mleko ) z sokiem malinowym ( mąka pszenna , słonecznik, masło-śmietanka z mleka)paluszki sezamowe ( mąka pszenna, sezam) mandarynki

                                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy ,  mleko                         

                                                                                                KALORIE  : 1354 kcal    

                   

PIĄTEK

Śniadanie- Zupa mleczna z płatkami ryżowymi ( mleko, płatki ryżowe,  ) bułka owsiana z masłem i dżemem morelowym ( mąka pszenna, śmietanka z mleka, płatki owsiane, dżem morelowy) 

                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , owsa, mleko     

Obiad – Zupa kalafiorowa( woda, mięso wieprzowe, marchew, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, cebula, por, seler ,kalafior) ryba miruna w panierce z ziemniakami ( filet z miruny, jajko, mąka krupczatka, olej, pieprz, sól, ziemniaki   kompot wiśniowy ( woda, wiśnie, cukier)

  

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy ,seler i pochodne, jajka ,ryba    

Podwieczorek    Chrupki kukurydziane ( mąka kukurydziana )  Kisiel cytrynowy,   banany

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy ,  mleko, jajka     

                                                                                                 KALORIE  : 1302 kcal                       

 

             JADŁOSPIS   III  tydzień

   WODA   DOSTĘPNA  KAŻDEGO  DNIA  DO PICIA  W SALACH  POMIĘDZY  POSIŁKAMI    

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie – Kanapki z chleba pszenno-żytniego (mąka żytnia, pszenna)z masłem (śmietanka z mleka), szynka wieprzowa ( mięso wieprzowe)  herbata owocowa, papryka

                                             

                                                         ALERGENY : mleko, gluten pszenicy i żyta

Obiad – Kapuśniak z ziemniakami ( kapusta kiszona, mięso wieprzowe,  marchew, korzeń pietruszki, cebula, por, seler, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ,sól,  woda) makaron spaghetti z sosem bolońskim ( makaron pszenny, mięso mielone wieprzowe, sól, pieprz, pomidory, cebula, czosnek ) surówka z pora i jabłka,  kompot wieloowocowy(woda, cukier, truskawki, wiśnie, czarna porzeczka)

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy , jajka, seler               

                                                       

Podwieczorek –  Bułeczki drożdżowe – maślane ( mąka pszenna, masło, mleko, jajka, cukier, drożdże) kakao,         

                                            jabłka

                                                                         ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, mleko

                                                                              KALORIE  : 1382 kcal    

WTOREK

Śniadanie – Paluch ze słonecznikiem i z masłem, ( mąka pszenna , śmietanka z mleka ) z pastą z marchwi

(marchew, czosnek ,cebula, sól, zioła prowansalskie) herbata owocowa

                                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy, mleko

Obiad –Zupa krem z cukinii(woda, ziemniaki, mięso wieprzowe, seler, por, cebula, pietruszka, pieprz, sól, cukinia )

Filet z kurczaka pod pierzynką (filet z kurczaka, pieprz, sól, mąka pszenna, olej, marchew, por, majonez ) ryż, ogórek korniszon, kompot  z wiśni( woda, cukier, wiśnie)

                                                     ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, seler i pochodne 

Podwieczorek – Budyń na mleku z musem truskawkowym ( truskawki, mleko) herbatniki (mąka pszenna, jajka ,cukier ) 

                                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka

                                                                               KALORIE  : 1361 kcal                       

ŚRODA 

Śniadanie – Kanapki z chleba pszenno-żytniego z masłem (mąka pszenna i żytnia, śmietanka z mleka)                                        i pasztetem drobiowym(mięso drobiowe, sól, jajka, bułka tarta) sałata lodowa, herbata z cytryną(cytryna,cukier,herbata)

                                                               ALERGENY :  gluten pszenicy, żyta, mleko , jajka

Obiad – Zupa z pora z zacierką( woda, mięso wieprzowe,  cebula, marchew, pietruszka, seler, por, liść laurowy, pieprz ,sól) placki z jabłkami ( jabłka mąka pszenna, jajka, olej, mleko) kompot z porzeczki( woda, cukier, porzeczka)

                                                  ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, seler i pochodne, mleko 

                                                                                    

Podwieczorek – Ciasto marchewkowe  (mąka pszenna, żytnia, marchew, olej, mleko, jajka, sól) kawa zbożowa (mleko, żyto, pszenica, cukier) , banany

                                            ALERGENY :  gluten pszenicy, żyta, mleko, jajka

                                                                              KALORIE  : 1379kcal        

               

CZWARTEK

Śniadanie- Zupa mleczna z lanymi kluskami ( mąka pszenna, mleko, jajka, sól ) bułka grahamka z masłem (mąka pszenna, mleko, śmietanka z mleka) i miodem

,

                                     ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka

Obiad  Zupa jarzynowa z ziemniakami( woda, ziemniaki, marchew, mięso wieprzowe, seler, por ,jajka, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, cebula, kalafior, brokuły ) kasza gryczana, gulasz wieprzowy( szynka wieprzowa, sól, pieprz, mąka pszenna, marchew, czosnek ,cebula, olej) buraczki na gorąco (buraki czerwone, masło, cebula, pieprz)kompot truskawkowy (truskawki, woda, cukier )

                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , seler, jajka, mleko

Podwieczorek    Sałatka owocowa ( jabłka, gruszki, śliwki, mandarynki, banany) krakersy ( mąka pszenna) woda z sokiem malinowym

                                      ALERGENY :  gluten pszenicy ,  mleko                         

                                                                                                KALORIE  : 1375 kcal    

PIĄTEK

Śniadanie- Bułka pszenna z masłem, ( mąka pszenna , śmietanka z mleka ) i żółtym serem, kakao

( herbata czarna, cytryna, woda, cukier) , pomidory

 

                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , owsa, mleko     

Obiad – Zupa pieczarkowa z makaronem( woda, mięso wieprzowe, marchew, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, cebula, por, seler ,kalafior) ryba miruna w panierce z ziemniakami ( filet z miruny, jajko, mąka krupczatka, olej, pieprz, sól, ziemniaki   kompot wiśniowy ( woda, wiśnie, cukier)

  

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy ,seler i pochodne, jajka ,ryba    

Podwieczorek    Kanapki z chleba pszenno-żytniego z masłem (mąka pszenna i żytnia, śmietanka z mleka)                                        i pastą jajeczną(jajka, majonez, sól, jajka, pieprz, sól)  szczypior, herbata z cytryną( herbata czarna, cytryna, woda, cukier) 

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy , żyta,  mleko, jajka     

                                                                                                 KALORIE  : 1382 kcal                       

 

                   

box-footer-1a
Zdjęcia
box-footer-2
Filmiki
box-footer-3
Prezentacje

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed