jedzenie-box

Jadłospis

Zastrzega się zmiany w jadłospisie

 

JADŁOSPIS JESIENNO-ZIMOWY

 I TYDZIEŃ

 

 

Dzień tygodnia

 

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

 

Poniedziałek

6-12-2021

Pieczywo mieszane      z masłem,szynka gotowana, bukiet warzyw, herbata z cytryną

 

Zupa ryżowa, zapiekanka pasterska,surówka z  kapusty pekińskiej z majonezem,kompot wieloowocowy Budyń z sokiem malinowym, paluszki,bukiet owoców
A:  1.2 A:  2.4 A: 1.2.3
 

 

7-12-2021

 

Pieczywo mieszane      z masłem,pasta rybna (wyrób własny),szczypior,kawa Inka Zupa jarzynowa

z ziemniakami,risotto z kurczakiem i warzywami, ryż, kompot wieloowocowy

Kisiel wiśniowy,chrupki kukurydziane,banan
A:  1.2 A:  2.3.4.5 A: 1.2
 

 

Środa

8-12-2021

 

Zapiekanki tostowe z wędliną i żółtym serem,bukiet warzyw, bawarka Zupa fasolowa z ziemniakami,ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną,kompot wieloowocowy Sałatka gyros,pieczywo chrupkie,herbata owocowa
A:  1.2.3 A:  1.2.3.4 A: 1.2.3
 

 

Czwartek

9-12-2021

 

Pieczywo mieszane    z masłem,

kiełbaski na gorąco,

marchewka,

kawa Inka

Zupa pomidorowa z makaronem zabielana, kotlet schabowy,ziemniaki opiekane w ziołach,surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy Twarożek ze śmietaną (wyrób własny),bułka z masłem, bukiet owoców
A: 1.2.3.4 A: 1.2.3.4 A: 1.2.3
 

Piątek

10-12-2021

 

 

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, bułka z masłem

i miodem,

marchewka i jabłko

Zupa neapolitańska, ryba w panierce, ziemniaki,surówka z ogórka kiszonego z jabłkiemi groszkiem zielonym,kompot wieloowocowy Pierniki,herbata owocowa,bukiet owoców

 

A: 1.2.3 A: .2.4.5.6.8 A:1.2.3

 

Bukiet owoców: mandarynka, jabłko, banan, gruszka, pomarańcza, marchewka (trzy rodzaje owoców

Zastrzega się zmiany w jadłospisie

Bukiet owoców: mandarynka, jabłko, banan, gruszka, pomarańcza, marchewka (trzy rodzaje owoców  z wymienionych) lub owoce sezonowe

Bukiet warzyw: sałata, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek (trzy rodzaje warzyw z wymienionych)

Alergeny w pokarmach: 

1. Mleko oraz jego przetwory
2. Gluten
3. Jajka i produkty pochodne
4. Seler
5. Gorczyca i musztarda
6. Ryby i produkty pochodne
7. Ziarno sezamu
8. Rośliny strączkowe
9. Orzechy ziemne
10. Łubin
11. Soja

JADŁOSPIS JESIENNO-ZIMOWY

 I TYDZIEŃ

 

 

 

Dzień tygodnia

 

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

 

Wtorek

2-11-2021

 

Pieczywo mieszane z masłem,                pasztet wieprzowy (wyrób własny), ogórek kiszony, herbata owocowa

 

Zupa zagraj,pierogi z mięsem (wyrób własny),surówka z pora i jabłka, kompot wiśniowy Kasza manna z sokiem malinowym,paluszki ptysiowe, bukiet owoców
A:  1.2.3 A:  2.3.4 A: 1.2.
 

 

Środa

3-11-2021

 

Bułka z masłem, jajko,szczypior,kawa Inka,marchew i jabłko Barszcz ukraiński zabielany, placki ziemniaczane, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy Sałatka dla niejadka, pieczywo chrupkie, herbata z cytryną
A:  1.2.3 A: 1.2.3.4.8 A: 2.3.5
 

 

Czwartek

4-11-2021

 

Pieczywo mieszane z masłem,szynka drobiowa, bukiet warzyw, herbata z cytryną

 

Rosół z makaronem, kurczak pieczony, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot wieloowocowy Musli na mleku,paluch ze słonecznikiem z masłem, bukiet owoców
A: 1.2 A: 2.4.8 A: 1.2
 

Piątek

5-11-2021

 

 

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka z masłem            i miodem,    marchewka Zupa cebulowa z grzankami, paluszki rybne, ziemniaki,fasolka szparagowa, kompot

 

Rolada jabłkowa (wyrób własny), herbata owocowa

 

A: 1.2 A: 2.6.8 A: 2.3

 

Zastrzega się zmiany w jadłospisie

Bukiet owoców: mandarynka, jabłko, banan, gruszka, pomarańcza, marchewka (trzy rodzaje owoców  z wymienionych) lub owoce sezonowe

Bukiet warzyw: sałata, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek (trzy rodzaje warzyw z wymienionych)

Alergeny w pokarmach: 

1. Mleko oraz jego przetwory
2. Gluten
3. Jajka i produkty pochodne
4. Seler
5. Gorczyca i musztarda
6. Ryby i produkty pochodne
7. Ziarno sezamu
8. Rośliny strączkowe
9. Orzechy ziemne
10. Łubin
11. Soja

JADŁOSPIS JESIENNO-ZIMOWY

 IV TYDZIEŃ

 

 

Dzień tygodnia

 

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

 

Poniedziałek

25-10-2021

Pieczywo  z masłem,polędwica wieprzowa, bukiet warzyw, herbata z cytryną

 

Krem z zielonego groszku,sztuka mięsa duszona w warzywach,ziemniaki, surówka z marchwi i brzoskwini, kompot Budyń waniliowy z sokiem truskawkowym,herbatniki, bukiet owoców
A:  1.2.3 A:  1.2.3.4 A: 1.2.3
 

 

Wtorek

26-10-2021

 

Bułka z masłem i serkiem śmietankowym, rzodkiewka,herbata owocowa Zupa gulaszowa z ziemniakami, filet z kurczaka w panierce, ryż, surówka Colesław,kompot wieloowocowy Gofry z bitą śmietaną i owocami,herbata
A:  1.2.3 A:  1.2.4.8 A: 1.2.3
 

 

Środa

27-10-2021

 

Pieczywo mieszane z masłem,pasta mięsna (wyrób własny),ogórek, kawa Inka,

bukiet owoców

Zupa grochowa z ziemniakami,makaron z białym serem i śmietaną, kompot ananasowy Popcorn,banan, herbata z cytryną
A:  1.2 A:  1.4.8 A: 1.2.
 

 

Czwartek

28-10-2021

 

Pieczywo mieszane   z masłem,szynka drobiowa,pomidor, herbata owocowa Zupa marmurkowa, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki,kompot owocowy Musli na mleku, paluch ze słonecznikiem z masłem,bukiet owoców
A: 1.2 A: 2.3.4.8 A: 1.2.3
 

Piątek

29-10-2021

 

 

Zupa mleczna z makaronem,bułka z masłem i dżemem,marchewka Zupa z pora z zacierką, ryba w jarzynach,ziemniaki, kompot owocowy

 

Mus jabłkowy,biszkopty, bukiet owoców

 

A: 1.2.31. A: 1.2.3.4 A:1.2.3

 

Zastrzega się zmiany w jadłospisie

Bukiet owoców: mandarynka, jabłko, banan, gruszka, pomarańcza, marchewka (trzy rodzaje owoców  z wymienionych) lub owoce sezonowe

Bukiet warzyw: sałata, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek (trzy rodzaje warzyw z wymienionych)

Alergeny w pokarmach: 

1. Mleko oraz jego przetwory
2. Gluten
3. Jajka i produkty pochodne
4. Seler
5. Gorczyca i musztarda
6. Ryby i produkty pochodne
7. Ziarno sezamu
8. Rośliny strączkowe
9. Orzechy ziemne
10. Łubin
11. Soja
box-footer-1a
Zdjęcia
box-footer-2
Filmiki
box-footer-3
Prezentacje