jedzenie-box

Jadłospis

Zastrzega się zmiany w jadłospisie

 

JADŁOSPIS

 

 

Dzień tygodnia

 

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

Tydzień III

Poniedziałek

17.05

 

Pieczywo mieszane                        z masłem, szynka wieprzowa, bukiet warzyw, herbata  z cytryną, marchewka Barszcz czerwony zabielany  z ziemniakami, kotlety siekane z drobiu, ziemniaki, mizeria z sosem koperkowym, kompot wieloowocowy Budyń waniliowy  z sokiem malinowym, krakersy, bukiet owoców
A:  1.2.3 A:  1.2.3.4.8 A: 1.2.3
 

Tydzień  III

Wtorek

18.05

 

Pieczywo mieszane  z masłem, polędwica wieprzowa, bukiet warzyw, kawa Inka, marchewka i jabłko Zupa ryżowa,                gulasz wieprzowy, ziemniaki,                   fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy Oponki serowe (wyrób własny), herbata z cytryną, bukiet owoców
A:  1.2.3 A: 1.2.3.4 A: 1.2.3
 

Tydzień III

Środa

19.05

 

Pieczywo mieszane  z masłem, jajko, szczypior, bawarka, marchewka i jabłko Zupa szczawiowa                            z ziemniakami zabielana, placki ziemniaczane,  surówka Colesław,                      kompot wieloowocowy Serek owocowy własnej produkcji, chrupki kukurydziane, banan
A:  1.2.3.4 A:  1.2.3.4 A: 1.2.3
 

Tydzień III

Czwartek

20.05

 

 

Pieczywo mieszane      z masłem, pasztet z selera (wyrób własny), bukiet warzyw, herbata owocowa, marchewka Zupa neapolitańska, karkówka w zalewie, kasza gryczana, surówka z marchwi z jabłkiem,   kompot wieloowocowy Sałatka makaronowa   z szynką i warzywami,                pieczywo mieszane  z masłem, herbata z cytryną
A: 1.2.3.6 A: 1.2.3.4.5 A: 1.2.3
 

Tydzień III

Piątek

21.05

 

 

Płatki owsiane na mleku, paluch ze słonecznikiem z masłem, i dżemem, marchewka i jabłko Zupa pomidorowa z ryżem, ryba w jarzynach, ziemniaki, kompot wieloowocowy Chałka z masłem, kakao,                   bukiet owoców
A: 1.2.3 A: 1.2.3.4.6.8 A:1.2.3

 

Bukiet owoców: mandarynka, jabłko, banan, gruszka, pomarańcza, marchewka (trzy rodzaje owoców  z wymienionych) lub owoce sezonowe

Bukiet warzyw: sałata, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek (trzy rodzaje warzyw z wymienionych)

Alergeny w pokarmach: lista obok jadłospisu

 

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

Alergeny w pokarmach

1. Mleko oraz jego przetwory
2. Gluten
3. Jajka i produkty pochodne
4. Seler
5. Gorczyca i musztarda
6. Ryby i produkty pochodne
7. Ziarno sezamu
8. Rośliny strączkowe
9. Orzechy ziemne
10. Łubin
11. Soja
box-footer-1a
Zdjęcia
box-footer-2
Filmiki
box-footer-3
Prezentacje