jedzenie-box

Jadłospis

Jadłospis

Zastrzega się zmiany w jadłospisie

 

JADŁOSPIS 

TYDZIEŃ  I

 

 

Dzień tygodnia

 

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

 

Poniedziałek

30-01-2023

Pieczywo mieszane z masłem(1,2), polędwica drobiowa, bukiet warzyw, herbata z cytryną Zupa ryżowa(2,4),

zapiekanka pasterska (5),

surówka z z kapusty kiszonej(1),

kompot z czarnej porzeczki

Bułka maślana z masłem i miodem(1,2),

kakao(1),

bukiet owoców

 

 

Wtorek

31-01-2023

 

Pieczywo mieszane z masłem(1,2),

pasztet wieprzowy (2,3,4) –wyrób własny,

ogórek,

herbata z cytryną

Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana(1,4),

filet z kurczaka pod pierzyną(2,3,4),

ziemniaki,

kompot wieloowocowy

Budyń waniliowy

z sokiem truskawkowym(1),

krakersy(2),

bukiet owoców

 

 

Środa

01-02-2023

 

Zapiekanki tostowe z wędliną

i serem(1,2),

ketchup,

herbata z cytryną

Zupa gulaszowa z ziemniakami zabielana(1,4),

roladki waflowe ziemniaczane(2,3),

surówka z pora i jabłka,

kompot wieloowocowy

Pizza(1,2,3) wyrób własny,

herbata z cytryną

 

 

Czwartek

02-02-2023

 

Pieczywo z masłem(1,2),

serek topiony(1),

bukiet warzyw,

kawa zbożowa z mlekiem(1)

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana(4),

strogonow ze schabu(2)),

kasza kuskus(2),  kompot wiśniowy

Bułka z masłem(1,2),

szynka wieprzowa,

pomidor,

herbata owocowa

 

Piątek

03-02-2023

 

 

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi(1),

bułka z masłem i miodem(1,2),

Zupa koperkowa z zacierką(2,4),

ryba w jarzynach(2,3),

ziemniaki,

kompot wieloowocowy

Ciasto drożdżowe(1,2,3) wyrób własny,

kakao(1),

bukiet owoców

 

Przekąska – owocowo-warzywna na drugie śniadanie każdego dnia

Bukiet owoców: mandarynka, jabłko, banan, gruszka, pomarańcza, marchewka (trzy rodzaje owoców 

Zastrzega się zmiany w jadłospisie

Bukiet owoców: mandarynka, jabłko, banan, gruszka, pomarańcza, marchewka (trzy rodzaje owoców  z wymienionych) lub owoce sezonowe

Bukiet warzyw: sałata, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek (trzy rodzaje warzyw z wymienionych)

Alergeny w pokarmach: 

1. Mleko oraz jego przetwory
2. Gluten
3. Jajka i produkty pochodne
4. Seler
5. Gorczyca i musztarda
6. Ryby i produkty pochodne
7. Ziarno sezamu
8. Rośliny strączkowe
9. Orzechy ziemne
10. Łubin
11. Soja
box-footer-1a
Zdjęcia
box-footer-2
Filmiki
box-footer-3
Prezentacje

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed