jedzenie-box

Jadłospis

Zastrzega się zmiany w jadłospisie

 

                 JADŁOSPIS   I  tydzień

   WODA   DOSTĘPNA  KAŻDEGO  DNIA  DO PICIA  W SALACH  POMIĘDZY  POSIŁKAMI

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie – Kanapka z chleba pszenno-żytniego (mąka pszenna i żytnia)z masłem (śmietanka z mleka), pasztet wieprzowy( mięso wieprzowe, gałka muszkatołowa, bułka, cebula, sól, pieprz, jajka) ogórek świeży lub kiszony, herbata z cytryną.

                                                                         ALERGENY : mleko, gluten z pszenicy i żyta, jajka.

Obiad – Rosół z makaronem ( kurczak, marchew, natka pietruszki i korzeń pietruszki, cebula, por, seler, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól , woda )makaron( mąka pszenna, jajka, kurkuma)udziec kurczaka pieczony (papryka, susz warzywny, sól, pieprz )  marchewka z groszkiem i koperkiem (sól, pieprz, masło)kasza kuskus , kompot (czarna porzeczka, wiśnia, woda, cukier)

                                                             ALERGENY :  mleko , gluten pszenicy , jajka, seler i pochodne             

Podwieczorek –  Biszkopty ( mąka pszenna, ziemniaczana, jajka ) mus jabłkowy ( jabłka, woda ),mleko

                                                           ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka , mleko

                                                                                    KALORIE  : 1365 kcal  B – 51g, T- 46g,  W- 149g

WTOREK

Śniadanie – Bułka kajzerka z masłem i serkiem śmietankowym ( mąka pszenna , śmietanka z mleka, mleko, śmietana, sól ) szczypior , herbata owocowa.

                                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko

Obiad –Barszcz biały z jajkiem (woda, mięso wieprzowe, marchew, seler, por, cebula, pietruszka, pieprz, sól, ziele angielskie, majonez, barszcz biały, jajka, czosnek )kotlet schabowy schab wieprzowy, pieprz, sól, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej ) kasza gryczana, mix sałat z sosem musztardowo-miodowym ( musztarda, miód, olej,  cytryna )

 kompot  wiśniowy( woda, cukier,  wiśnia )

                                                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka,  gorczyca, seler i pochodne.

Podwieczorek – Jogurt naturalny z owocami ( mleko, truskawki ) ciasteczka owsiane– wyrób własny ( mąka  pszenna, jajka, płatki owsiane ,masło)

                                                                    ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka

                                                                                 KALORIE  : 1349 kcal  B- 58g,  T- 42g,  W – 146g

ŚRODA

Śniadanie –Tosty z wędliną i żółtym serem (chleb tostowy pszenny- mąka pszenna, masło- śmietanka z mleka, kiełbasa szynkowa wieprzowa, ser żółty-mleko, podpuszczka, kultury bakterii) z ketchupem ( pomidory, sól himalajska, ocet jabłkowy) 

kawa inka ( mleko, kawa inka- jęczmień, żyto, cykoria)

                                                                   ALERGENY :  gluten pszenicy, żyta, jęczmienia, mleko

Obiad – Barszcz ukraiński ( woda, burak czerwony, mięso wieprzowe, kapusta biała, fasola, ziemniaki, cebula, marchew, pietruszka, seler, liść laurowy, pieprz ,sól, ziele angielskie, śmietana)  Placki z jabłkami ( mąka pszenna, jajka, mleko, olej, jabłka tarte ) kompot truskawkowo- porzeczkowy ( woda, cukier, porzeczka, truskawki)

                                                            ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, seler i pochodne, mleko, kultury bakterii

Podwieczorek – sałatka dla niejadka ( makaron-mąka pszenna, kurkuma, szynka drobiowa, ogórek korniszon, papryka, kukurydza, majonez- jajka ,gorczyca)herbata owocowa (woda, cukier, herbata owocowa)

                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka, gorczyca

                                                                         KALORIE  : 1358 kcal    B – 48g , T – 43g, W – 151g

CZWARTEK

Śniadanie- kanapka z chlebem pszenno-żytnim z polędwicą drobiową i pomidorem ( mąka pszenna i żytnia, masło-śmietanka z mleka, polędwica drobiowa, pomidor) herbata z cytryną ( woda, herbata czarna , cukier, cytryna)

                                     ALERGENY :  gluten pszenicy , żyta,  mleko

Obiad  – Zupa koperkowa z zacierką ( woda, marchew, mięso drobiowe, seler, por, koper, zacierka -mąka pszenna ,jajka, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka) zapiekanka pasterska (mięso mielone wieprzowe, cebula, czosnek, liść laurowy, ziemniaki, pieprz, sól, majeranek, marchew, groszek konserwowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie ) surówka z kapusty                   ( kapusta biała, marchew, cebula czerwona, papryka, sól, pieprz, czosnek, olej, cytryna )  kompot  wieloowocowy  (z mrożonek, woda, cukier, owoce )

                                      ALERGENY :  gluten pszenicy , żyta, seler i pochodne, jajka

Podwieczorek  –   Płatki kukurydziane na mleku ( mąka kukurydziana, mleko ) paluch ze słonecznikiem z masłem ( mąka pszenna , słonecznik, masło-śmietanka z mleka) Owoce sezonowe : gruszki

                                      ALERGENY :  gluten pszenicy ,  mleko                         

                                                     KALORIE  : 1372 kcal    B – 53g , T – 47g,  W –  154g

PIĄTEK

Śniadanie- Zupa mleczna z płatkami owsianymi ( mleko, płatki owsiane, sól ) bułka pszenna z masłem i miodem ( mąka pszenna, śmietanka z mleka, miód wielokwiatowy naturalny)

                                               ALERGENY :  gluten pszenicy , owsa, mleko    

Obiad – Zupa ryżowa ( woda, mięso z indyka, ryż, marchew, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, cebula, por, seler)ryba tilapia w jarzynach  z ziemniakami ( ryba tilapia, jajko, mąka krupczatka, olej, marchew, cebula, liść laurowy, pieprz, sól, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, ziemniaki) kompot śliwkowy ( woda, śliwki, cukier)

                                       ALERGENY :  gluten pszenicy ,seler i pochodne, jajka    

Podwieczorek  –  Ciasto  drożdżowe wyrób własny ( mąka pszenna, mleko, jajka, masło -śmietanka z mleka, drożdże , cukier ) mleko owoce sezonowe : jabłko

                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy ,  mleko, jajka    

                                                                   KALORIE  : 1302 kcal      B – 45g, T – 38g,  W- 145g

             JADŁOSPIS   II tydzień

   WODA   DOSTĘPNA  KAŻDEGO  DNIA  DO PICIA  W SALACH  POMIĘDZY  POSIŁKAMI

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie – Kanapki z chleba razowego (mąka żytnia)z masłem (śmietanka z mleka), polędwica wieprzowa      ( mięso wieprzowe) kawa inka(żyto, jęczmień) na mleku, pomidory

                                                         ALERGENY : mleko, gluten z żyta i jęczmienia

Obiad – Zupa grysikowa ( wywar z drobiu, marchew, korzeń pietruszki, cebula, por, seler, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz,sól,  woda) z kaszą manną, kotlety drobiowe ( filet z kurczaka, jajka, bułka tarta pszenna, sól, pieprz )   , ryż , surówka

z marchwi i ananasa,  kompot truskawkowy (woda, cukier, truskawki)

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy , jajka, seler               

Podwieczorek –  Piernik wypiek własny( mąka pszenna, masło,mleko, jajka, miód, powidła śliwkowe ) herbata 

                                                                                                                                                        owocowa, jabłka

                                                                         ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, mleko

                                                                            KALORIE  : 1398 kcal    B – 59g, T- 48g, W – 155g

WTOREK

Śniadanie – Bułka pszenna z masłem, ( mąka pszenna , śmietanka z mleka ) jajecznica ze szczypiorkiem ,( jajka,sól)

                                                                                                          woda z cytryną, miętą ( cytryna, cukier, mięta)

                                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka

Obiad –Zupa krem z białych warzyw (woda, ziemniaki, mięso wieprzowe, seler, por, cebula, pietruszka, pieprz, sól, kalafior )

Kotlety mielone (mięso mielone wieprzowe, pieprz, sól, jajka, czosnek, cebula ) kasza jęczmienna, surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, olej , pieprz, kminek ,cebula, jabłko) kompot  z czarnej porzeczki( woda, cukier, porzeczka)

                                                     ALERGENY :  gluten jęczmienia, jajka, seler .

Podwieczorek – Koktajl truskawkowy ( truskawki, maślanka) biszkopty (mąka tortowa, ziemniaczana ,jajka ,cukier)

                                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka

                                                                               KALORIE  : 1296 kcal   B – 51g  T – 47g, W – 140g

ŚRODA

Śniadanie – Kanapki z chleba pszenno-żytniego z masłem (mąka pszenna i żytnia, śmietanka z mleka)                                        i serek topiony ,  kakao ( mleko, soja)

                                                               ALERGENY :  gluten pszenicy, żyta, jęczmienia, mleko ,soja

Obiad – Zupa grochowa z ziemniakami( woda, ziemniaki, groch, mięso wieprzowe,  cebula, marchew, pietruszka, seler, por, liść laurowy, pieprz ,sól, majeranek, czosnek) kluski leniwe z sosem jogurtowo-truskawkowym ( ser biały, mąka pszenna, jajka, jogurt naturalny, truskawki) kompot  wieloowocowy ( woda, cukier, porzeczka, wiśnia)

                                                    ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, seler i pochodne, mleko,

                                           

Podwieczorek – Pizzerinki (mąka pszenna, szynka wieprzowa, ser żółty, papryka, zioła, sos pomidorowy, drożdże , olej , miód ) herbata z cytryną (woda, cukier, herbata czarna) , gruszka

                                                             ALERGENY :  gluten pszenicy

                                                                              KALORIE  : 1367 kcal      B – 58g, T – 43g,  W – 150g

CZWARTEK

Śniadanie- Chleb pszenno-żytni zapiekany z jajkiem w piecu konwekcyjnym ( mąka pszenna i żytnia, śmietanka z mleka, jajka ) ketchup, herbata wieloowocowa

,

                                     ALERGENY :  gluten pszenicy , żyta, jajka, mleko

Obiad  – Zupa pomidorowa z ryżem( woda, marchew, mięso wieprzowe, seler, por, ryż, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, cebula,  ryż) kasza kuskus, karkówka w zalewie( karkówka wieprzowa, majonez, papryka, sól, pieprz, mąka ziemniaczana, jajka, olej) surówka z kapusty duszonej (kapusta biała, marchew, cebula, margaryna , koper )

                       kompot  z porzeczki  (porzeczka, woda, cukier )

                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , soja, gorczyca, seler, jajka, sezam, mleko

Podwieczorek  –   Kasza manna na mleku ( kasza manna, mleko ) z sokiem malinowym ( mąka pszenna , słonecznik, masło-śmietanka z mleka)paluszki sezamowe ( mąka pszenna, sezam) mandarynki

                                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy ,  mleko                         

                                                                        KALORIE  : 1357 kcal    B – 56g , T – 40g  W – 148g

PIĄTEK

Śniadanie- Zupa mleczna z płatkami ryżowymi ( mleko, płatki ryżowe,  ) bułka owsiana z masłem i dżemem morelowym ( mąka pszenna, śmietanka z mleka, płatki owsiane, dżem morelowy)

                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , owsa, mleko    

Obiad – Zupa brokułowa ( woda, mięso wieprzowe, marchew, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, cebula, por, seler ,brokuł ) ryba miruna w panierce z ziemniakami ( filet z miruny, jajko, mąka krupczatka, olej, pieprz, sól, ziemniaki)   surówka z ogórka kiszonego, jabłka , groszku z majonezem, kompot wiśniowy ( woda, wiśnie, cukier)

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy ,seler i pochodne, jajka ,ryba, gorczyca  

Podwieczorek  –  Chrupki kukurydziane ( mąka kukurydziana )  Kisiel cytrynowy,   banany

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy ,  mleko, jajka    

                                                            KALORIE  : 1342 kcal   B – 53g , T – 38g,  W- 154g

             JADŁOSPIS   III  tydzień

   WODA   DOSTĘPNA  KAŻDEGO  DNIA  DO PICIA  W SALACH  POMIĘDZY  POSIŁKAMI         

                                                          BEZ OGRANICZEŃ

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie – Kanapki z chleba pszenno-żytniego (mąka żytnia, pszenna)z masłem (śmietanka z mleka), szynka wieprzowa ( mięso wieprzowe)  herbata owocowa, papryka

                                                         ALERGENY : mleko, gluten pszenicy i żyta

Obiad – Kapuśniak z ziemniakami ( kapusta kiszona, mięso wieprzowe,  marchew, korzeń pietruszki, cebula, por, seler, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ,sól,  woda) makaron spaghetti z sosem bolońskim ( makaron pszenny, mięso mielone wieprzowe, sól, pieprz, pomidory, cebula, czosnek ) surówka z pora i jabłka,  kompot wieloowocowy(woda, cukier, truskawki, wiśnie, czarna porzeczka)

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy , jajka, seler               

Podwieczorek –  Bułeczki drożdżowe – maślane wyrób własny ( mąka pszenna, masło, mleko, jajka, cukier,

                                                                                                                                                         drożdże) kakao,  jabłka,                                              

                                                  ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, mleko

                                                                     KALORIE  : 1320 kcal   B – 54g, T – 42g, W – 145g

 

 

WTOREK

Śniadanie – Kanapki z chleba pszenno-żytniego ( mąka pszenna , żytnia, śmietanka z mleka ) z masłem , pasta rybna( ryba wędzona, ketchup, ser  twarogowy, pieprz ziołowy) herbata owocowa

                                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy, mleko

Obiad –Zupa krem z cukinii(woda, ziemniaki, mięso wieprzowe, seler, por, cebula, pietruszka, pieprz, sól, cukinia )

Filet z kurczaka pod pierzynką (filet z kurczaka, pieprz, sól, mąka pszenna, olej, marchew, por, majonez )  ryż,kompot                z wiśni( woda, cukier, wiśnie)

                                                     ALERGENY :  gluten pszenicy, jajka, seler i pochodne

Podwieczorek – Budyń na mleku z musem truskawkowym ( truskawki, mleko) herbatniki (mąka pszenna,

                                                                                                                                                                                                                                   jajka ,cukier )

                                                                 ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka

                                                                               KALORIE  : 1380 kcal   B – 62g,  T – 47g ,  W – 154g

ŚRODA

Śniadanie – Kanapki z chleba pszenno-żytniego z masłem (mąka pszenna i żytnia, śmietanka z mleka)                                        i pasztetem drobiowym(mięso drobiowe, sól, jajka, bułka tarta) sałata lodowa, herbata z cytryną(cytryna,cukier,herbata)

                                                               ALERGENY :  gluten pszenicy, żyta, mleko , jajka

Obiad – Zupa z pora z zacierką( woda, mięso wieprzowe,  cebula, marchew, pietruszka, seler, por, liść laurowy, pieprz ,sól) naleśniki z serem ( mąka pszenna, jajka, olej, mleko, ser ) kompot z porzeczki( woda, cukier, porzeczka)

                                                   ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka, seler i pochodne

Podwieczorek – Sałatka owocowa ( jabłka, gruszki, śliwki, mandarynki, banany) paluszki sezamowe ( mąka pszenna, sezam) woda z sokiem malinowym

                                                  ALERGENY :  gluten pszenicy ,  mleko                        

                                                                              KALORIE  : 1379kcal    B – 57g,  T – 52g ,  W – 146g

 

CZWARTEK

Śniadanie- Zupa mleczna z lanymi kluskami ( mąka pszenna, mleko, jajka, sól ) bułka grahamka z masłem (mąka pszenna, mleko, śmietanka z mleka) i miodem

,

                                     ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko, jajka

Obiad  – Zupa jarzynowa z ziemniakami( woda, ziemniaki, marchew, mięso wieprzowe, seler, por ,jajka, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, cebula, kalafior, brokuły ) kasza gryczana, gulasz wieprzowy( szynka wieprzowa, sól, pieprz, mąka pszenna, marchew, czosnek ,cebula, olej) buraczki na gorąco (buraki czerwone, masło, cebula, pieprz)kompot truskawkowy (truskawki, woda, cukier )

                                                               ALERGENY :  gluten pszenicy , seler, jajka, mleko

Podwieczorek  –   Rolada   jabłkowa  (mąka pszenna, żytnia, jabłka, olej, mleko, jajka, sól) herbata  owocowa, banany        

                                      ALERGENY :  gluten pszenicy, żyta, mleko, jajka

                                                                                   KALORIE  : 1334 kcal   B – 60g,  T – 49g ,  W – 151g

PIĄTEK

Śniadanie- Bułka pszenna z masłem, ( mąka pszenna , śmietanka z mleka ) i żółtym serem, kakao

( mleko, kakao )  pomidory

                                            ALERGENY :  gluten pszenicy , mleko    

Obiad – Zupa pieczarkowa z ziemniakami( woda, mięso wieprzowe, marchew, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, cebula, por, seler , pieczarki, ziemniaki, śmietana) ryż zapiekany z jabłkami z jogurtem, kompot wiśniowy           ( woda, wiśnie, cukier)

                                                       ALERGENY : seler i pochodne, mleko   

Podwieczorek  –  Kanapki z chleba pszenno-żytniego z masłem (mąka pszenna i żytnia, śmietanka z mleka)                                        i pastą jajeczną(jajka, majonez, sól, jajka, pieprz, sól)  szczypior, herbata z cytryną( herbata czarna, cytryna, woda, cukier)

                                                       ALERGENY :  gluten pszenicy , żyta,  mleko, jajka    

                                                                                                 KALORIE  : 1382 kcal  B – 59g,  T – 45g ,  W – 158g

box-footer-1a
Zdjęcia
box-footer-2
Filmiki
box-footer-3
Prezentacje

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed